Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Overstromingen: Wallonië betaalt ruim miljard euro aan slachtoffers overstromingen

Nieuws - 01/06/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De Waalse overheid heeft meer dan 1 miljard euro uitgegeven voor de slachtoffers van de zware regenval van de zomer van 2021. "Na een laatste onderhandeling met de verzekeraars zal het gewest een totaal van 1,03 miljard euro hebben betaald, wat neerkomt op zowat de helft van het schadebedrag. De verzekeraars nemen het verschil op zich", zei minister-president Elio Di Rupo woensdag in zijn state of the union voor het Waals parlement.

De steun wordt aangevuld met een tussenkomst van het Rampenfonds voor mensen zonder verzekering. Volgens Di Rupo werden 7.810 aanvragen ingediend bij dat fonds. Voor 6.550 dossiers viel intussen een beslissing - in 4.243 dossiers was die uitkomst positief. Voor 711 dossiers wacht het Rampenfonds nog op bijkomende informatie en 550 andere dossiers worden nog tegen het licht gehouden.


Bron:  Belga