Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Belfius Insurance en pionier in slimme sensoren Senso2Me slaan handen in elkaar

Nieuws - 28/09/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Belfius Insurance brengt zijn personenalarmsysteem Jane onder bij Senso2Me. De Antwerpse pionier in sensorennetwerken zal de zorgtechnologie van de verzekeraar verder ontwikkelen en uitbouwen met eigen sensortechnologie en geavanceerde AI-technieken. Dat doen beide spelers vanuit één gemeenschappelijk, maatschappelijk doel: kwetsbare personen langer zelfstandiger thuis laten wonen via slimme bewegingssensoren en alarmsystemen. Zo verhoogt niet alleen de levenskwaliteit van ouderen, maar verlicht ook de toenemende druk op de zorgsector.

Tegen 2027 zal een kwart van de bevolking in België ouder zijn dan 65 jaar. Een groot deel van hen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Thuiszorg wordt daarin steeds belangrijker, technologie de onmisbare schakel. Vanuit die overtuiging heeft Belfius Insurance besloten om de activiteiten van haar filiaal Jane onder te brengen bij Senso2Me, de Belgische marktleider op vlak van sensortechnologie om kwetsbare personen te helpen. Zo wordt een sterk Belgisch platform gecreëerd met de kennis rond zorg en technologie om te blijven innoveren in de zorgsector.

Els Blaton, lid van het directiecomité van Belfius Insurance: “Onze ambitie met Jane was om een actievere rol op te nemen in de Belgische zorgmarkt. Met de slimme technologie van Jane hebben we de voorbije jaren ons steentje bijgedragen aan de uitbouw van een ecosysteem waarbij zorgverleners gesterkt worden door technologische innovaties. Als financiële partner van talrijke zorginstellingen blijft dit belangrijk voor de Belfius Groep. Maar om dit verhaal verder te ontwikkelen, is er nood aan meer diepgaande kennis en betrokkenheid bij de zorgsector, kortom een echte businessfocus die we vanuit Belfius Insurance niet kunnen geven. Die strategische keuze bracht ons bij Senso2Me. Door Jane hier onder te brengen bundelen we technologie aan kennis rond zorg.” Vanzelfsprekend zorgen we voor een vlotte transitie voor onze klanten.

Senso2Me is geen onbekende in de Belgische zorg. Vandaag laat de specialist in zorgtechnologie ruim 100.000 sensoren robuust draaien bij meer dan 100 serviceflats en woonzorgcentra in ons land. Dat gaat van alarmsignalen wanneer iemand valt of verloren is gelopen, het lokaliseren van personen met zorgvraag binnen en buiten, het realtime monitoren van de kamertemperatuur en medicatiekoelkasten tot het ondersteunen van ‘data driven’ zorgbeleid.


Bron:  Belfius