Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen

Nieuws - 24/11/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023.

Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80 % van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf. (Het digitale decennium van Europa | Shaping Europe’s digital future)

De digitale vaardigheden zijn opgebouwd uit 5 componenten. De Belg scoort het best voor online communicatie (83 %) en het minst goed als het gaat over de bescherming van zijn privacy (40 %).

De grootste digitale vaardigheden zijn te vinden bij studenten en werkenden waar respectievelijk 72 % en 67 % over minstens basis digitale vaardigheden beschikken. Werklozen (47 %), inactieven (41 %) en gepensioneerden (40 %) ondervinden meer moeilijkheden. Ook leeftijd en opleidingsniveau spelen zeker een rol: we zien 
Bron:  Statbel