Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Touring: een elektrische auto recupereert tot 40% van zijn energie

Nieuws - 12/04/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Een recente studie van ADAC, de Duitse partner van mobiliteitsorganisatie Touring, toont het vermogen aan van elektrische auto's om tot 40% van de energie die tijdens het rijden wordt gebruikt te recupereren. Deze "recuperatie"-capaciteit bewijst nogmaals dat elektrische auto's niet alleen schoner, maar ook energiezuiniger zijn in vergelijking met traditionele benzine- of dieselauto's.
De energierecuperatie manifesteert zich voornamelijk tijdens het remmen, waarbij de energie in plaats van verloren te gaan als warmte zoals bij verbrandingsauto's, wordt omgezet in elektriciteit en teruggevoerd naar de batterij. Dit betekent minder vervuiling, dankzij minder remgebruik en verminderde slijtage - goed nieuws op het moment dat de Euro 7-norm de uitstoot van deeltjes verder zal beperken.
Modellen zoals de Nio ET7 en de Hyundai Ioniq 6 lopen voorop met deze technologie, met bijzonder hoge recuperatiecapaciteiten in de stad, waar stop- en startverkeer frequent is. Echter, op de snelweg neemt het recuperatiepotentieel af, maar het blijft blijft een aanzienlijk voordeel.
Touring adviseert toekomstige kopers van elektrische auto's om modellen te kiezen met een goede recuperatiecapaciteit en om rijtechnieken aan te nemen die zijn aangepast, zoals anticiperend rijden en actief regeneratief remmen, om de energie-efficiëntie van hun voertuig te maximaliseren.
Trouring dringt ook bij autofabrikanten op aan om intelligente concepten te introduceren die de energierecuperatie optimaliseren terwijl de slijtage van de remmen wordt geminimaliseerd. Daarbij mag het gewicht van het voertuig niet uit het oog worden verloren. Een lichtere auto verbruikt minder, zowel in energie als in materiële bronnen, wat essentieel is voor ons milieu.
Deze studie versterkt het engagement van Touring voor een duurzamere mobiliteit en benadrukt de concrete voordelen van elektrische auto's, zowel voor het milieu als voor de portemonnee van de consument.

Bron:  Touring