Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.AI wordt al op grote schaal toegepast in de financiële sector

Nieuws - 20/06/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De eerste AI-barometer van FinTech Belgium en Sailpeak van bij 17 banken en verzekeraars in België toont aan dat voorspellende AI al op grote schaal wordt toegepast in de financiële sector. Deze technologie wordt vooral gebruikt om processen te automatiseren en klantenservice te personaliseren. Hier zijn enkele interessante bevindingen:

Voorspellende AI: 84 % van de ondervraagde financiële instellingen gebruikt algoritmes en statistische modellen voor toepassingen zoals klantensegmentatie, fraudedetectie en risicomodellering. Bij 53 % van de instellingen is zelfs sprake van een brede uitrol van voorspellende AI.

Generatieve AI: Hoewel nog in de kinderschoenen, is generatieve AI aan een sterke opmars bezig. 37% van de financiële instellingen heeft al minstens één toepassing van generatieve AI in gebruik. Denk hierbij aan chatbots en gepersonaliseerde communicatie.

Impact op de toekomst: De interesse in generatieve AI is groot. Niemand staat er cynisch, bevreesd of onverschillig tegenover. De uitrol van generatieve AI zal naar verwachting op korte termijn toenemen en het niveau van predictieve AI minstens evenaren.


Bron:  Trends / Fintech Belgium / Sailpeak