Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Welvaartsfonds: Allianz Benelux en P&V Groep treden toe

Nieuws - 02/12/2021
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Het Welvaartsfonds kondigt vandaag aan dat de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, Allianz Benelux en de P&V Groep (bekend van de merken Vivium en P&V Verzekeringen) toetreden tot zijn investeerdersconsortium. 

In een eerste closing eind augustus haalde het Welvaartsfonds bij 7 investeerders 167 miljoen op. Dankzij de inbreng van de drie bijkomende partijen komt de totale investeringscapaciteit van het Welvaartsfonds nu op 205 miljoen euro. Het Welvaartsfonds wil inspelen op de solvabiliteitsbehoefte die ontstaan is bij de Vlaamse bedrijven door de coronacrisis en tegelijkertijd de omslag naar een duurzame economie bewerkstelligen. 

Het Welvaartsfonds is opgericht door PMV en past binnen het beleid van Vlaams minister van economie Hilde Crevits om zowel intrinsiek gezonde bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis in moeilijkheden kwamen, als Vlaamse bedrijven die in de crisis een opportuniteit zien en versneld willen groeien.

Eind augustus 2021 sloten in een eerste closing AG Insurance, Baloise Belgium, Belfius Insurance, BNP Paribas Fortis, Ethias, KBC en Participatie Maatschappij Vlaanderen aan bij het investeerdersconsortium van het Welvaartsfonds, waarbij 167 miljoen werd opgehaald. 
Bron:  Allianz