Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Meer dan 1.000 bestuurders met een alcoholslot

Nieuws - 18/01/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Op dit moment rijden in ons land 1.038 bestuurders rond met een alcoholslot. Het is voor het eerst dat de kaap van 1.000 alcoholsloten overschreden wordt.

Sinds de verstrenging van de wet op 1 juli 2018 krijgt een bestuurder die 1,8 promille blies, altijd een alcoholslot opgelegd, tenzij de rechter gemotiveerde redenen heeft om een afwijking toe te staan.
Recidivisten krijgen er ook één als ze tweemaal binnen de drie jaar betrapt worden op minstens 1,2 promille in het bloed.

Het gerechtelijke arrondissement Antwerpen blijft de koploper met het aantal uitgesproken alcoholsloten, gevolgd door WestVlaanderen en het parket Halle-Vilvoorde. De jongste veroordeelde met een alcoholslot is geboren in 2001, de oudste is geboren in 1948. 


Bron:  GVA/Vias