Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.BOB beschermt levens

Nieuws - 25/11/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


BOB brengt al meer dan 25 jaar niet alleen zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis, maar zorgt door zijn positief gedrag er ook voor dat geen andere weggebruikers in gevaar komen. Alles draait om het voorkomen van slachtoffers. De boodschap die Assuralia, Vias, & de Belgische Brouwers deze winter samen uitdragen luidt daarom ‘BOB beschermt levens’.

Na twee coronajaren met veel beperkingen gaat het helaas de foute kant op met de verkeersveiligheid in ons land. Daarbij gaat het niet enkel om alcoholgerelateerde ongevallen, hoewel dit type ongevallen alvast een negatieve trend vertoont. Volgens Vias gebeurden in de eerste negen maanden van dit jaar 3138 letselongevallen waarbij de bestuurder te veel gedronken had. Dat is het hoogste aantal sinds 2016.

Om de nieuwe BOB-boodschap kracht bij te zetten is de volgende weken een campagnespot te zien met als muziekje ‘It’s My Life’ (de hit van Dr. Alban uit 1992). In het filmpje zien we drie vrienden die met de wagen terugkeren van hun sportclub. Onderweg komen ze diverse weggebruikers tegen die allemaal de bekende song zingen. Op een vrolijke manier benadrukken ze dat ieder leven waardevol is en beschermd wordt door BOB.

De campagne maakt ook opnieuw gebruik van de klassieke BOB-baanaffiches. Je kan ze opmerken langs de Vlaamse autosnelwegen in december en langs de Waalse in januari.


Bron:  VIAS Institute