Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.
Athora voltooit overname van Generali Belgium

Nieuws - 03/01/2019
-
Auteur(s) 
Erik Roelants


Athora Holding Ltd. heeft bekendgemaakt dat het de overname heeft afgerond van Generali Belgium NV. Deze laatste zal voor het einde van het tweede kwartaal van 2019 de naam Athora Belgium krijgen. Athora betaalt uiteindelijk ca. 540 miljoen euro voor de overname.

Michele Bareggi, Managing Partner van Athora Group: “De voltooiing van deze transactie is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van toonaangevende Europese verzekerings- en herverzekeringsactiviteiten op lange termijn. Athora heeft nu een stabiel, efficiënt en schaalbaar platform om onze activiteiten in België te ondersteunen en groei te stimuleren. De Belgische markt biedt kansen voor Athora om de retailverzekeringsactiviteiten van de Maatschappij verder te ontwikkelen en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op de bijzonder waardevolle 117 jaar lange geschiedenis en ervaring van Generali Belgium."

“Met de komst van Athora beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de onderneming in België. Belangrijk is dat Athora continuïteit biedt aan onze partner makelaars en klanten”, aldus Dorsan van Hecke, Interim CEO van Generali Belgium. “We hebben sterke ambities voor onze businesslijnen en we zullen blijven investeren in onze relatie met makelaars, zodat zij de middelen hebben om klanten concurrerende producten en diensten aan te bieden. De Maatschappij blijft een Belgische gereguleerde entiteit en haar verzekeringspolissen blijven in België.”


Bron:  Persbericht Generali Belgium