Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.
AG Insurance investeert in nieuwe Luikse tramlijn

Nieuws - 05/02/2019
-
Auteur(s) 
Anneke Stoffels


Op 31 januari ondertekenden OTW (Opérateur de Transport de Wallonie, de voormalige TEC) en het consortium Tram’Ardent de officiële overeenkomst voor de aanleg van de nieuwe Luikse tram. De werken, die starten in mei en waarvan de afronding is voorzien in oktober 2022, zullen in totaal zorgen voor 21 haltes, 12 kilometer spoor (90 % in eigen bedding) en 240.000 m² aan stadsontwikkeling met focus op ‘zachte mobiliteit’ (voetgangerszones, fietssnelwegen en –infrastructuur, …). Het tracé zal de ganse stad doorkruisen, van Sclessin tot Coronmeuse.
AG Insurance stapt samen met enkele andere financiële partners in de externe financiering van dit 30-jarig DBFM-programma (Design, Build, Finance & Maintain) via een publiek-private samenwerking (PPS) die door het consortium Tram’Ardent werd opgezet. Ook de Europese Investeringsbank (EIB) treedt op als belangrijke financier. AG Insurance investeerde al in 46 infrastructuurprojecten in 10 landen voor een totaal engagement van 2,1 miljard euro.