Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.
AG Insurance: hulppersoneel zorginstellingen gratis verzekerd

Nieuws - 23/03/2020
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


AG Insurance biedt automatisch een gratis ongevallendekking en een dekking burgerlijke aansprakelijkheid aanbieden aan al wie, volgens de richtlijnen van de Belgische overheid, als ‘hulppersoneel’ werkzaam is in instellingen actief in de gezondheidszorg die bij AG respectievelijk een arbeidsongevallenverzekering of een verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid hebben afgesloten. Op die manier wil AG de golf van solidariteit ondersteunen, en het hulppersoneel en de zorginstellingen geruststellen. De verzekeraar doet dit zolang de corona-crisis aanhoudt.

Het gaat hier dan o.a. om studenten genees- en verpleegkunde, docenten in de gezondheidszorg, gepensioneerde zorgverstrekkers enz. Zij genieten een dekking tegen ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid analoog met de respectievelijke verzekeringen van de vaste personeelsleden.

Een ander gevolg van de huidige crisis is dat ziekenhuizen absolute prioriteit geven aan de verzorging van corona-patiënten en dat niet-dringende medische interventies worden uitgesteld tot latere datum. De hospitalisatieverzekeringen van AG vergoeden ook de kosten voorafgaand aan de hospitalisatie en dit doorgaans vanaf 1 of 2 maanden voor de geplande hospitalisatie.

Het uitstel van een niet-dringende interventie zou kunnen betekenen dat een aantal reeds gemaakte kosten buiten de periode van dekking zouden vallen. Daarom heeft AG beslist dat de periode voorafgaand aan de uitgestelde interventie blijft starten op de oorspronkelijk voorziene datum en verlengd wordt tot de interventie.


Bron:  Persbericht AG Insurance