Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.
Tijdelijke werkloosheid en groepsverzekering

Nieuws - 24/03/2020
-
Auteur(s) 
Nexyan


De ingrijpende maar noodzakelijke maatregelen die België heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft bij een groot aantal bedrijven geleid tot tijdelijke werkloosheid van het personeel.

Tijdelijke werkloosheid houdt een opschorting van het contract en een tijdelijke opschorting van het loon in. Meestal worden dus ook premies stopgezet. Aanvullende pensioenplannen en verzekeringscontracten die de overlijdens- en invaliditeitsrisico’s afdekken, voorzien zelden een dekking gedurende periodes van tijdelijke werkloosheid.

AG Insurance heeft haar klanten bericht dat ze de tijdelijke werklozen zal blijven dekken, indien de ze niet bij de verzekeraar worden aangemeld als tijdelijke werklozen en indien de premies nog steeds betaald worden alsof de personen actief blijven.

Andere verzekeraars hebben wat dit betreft nog geen positie ingenomen, maar zullen dit moeten doen in de komende uren en dagen.

Indien een bedrijf personeel op tijdelijke werkloosheid wil plaatsen, is het aanbevolen om bij de verzekeraar navraag te doen in welke mate zij gedekt kunnen blijven en aan welke voorwaarden. Indien het personeel geen dekking heeft gedurende deze periode, worden zij hieromtrent best gewaarschuwd. 


Bron:  Nexyan