Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Overstromingen: interventieplafond van verzekeraars dreigt overschreden te worden

Nieuws - 23/11/2021
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Volgens de laatste beschikbare cijfers, bedraagt het bedrag van de schade die moet worden gedekt voor eenvoudige risico's na de overstromingen van midden juli 2021 in Wallonië 1,734 miljard euro.
"Als dat zo blijft, komt 650 miljoen ten laste van de verzekeraars en een miljard ten laste van het Gewest. Maar een overschrijding is mogelijk", bevestigde Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) op 22 november 2021 in de Commissie van het Waals Parlement.

Het akkoord dat het Waals Gewest en de verzekeringssector sloten naar aanleiding van de overstromingen bevat een clausule. "Het protocol voorziet dat we opnieuw rond de tafel gaan zitten als de effectief uitgekeerde schadevergoedingen het anderhalf miljard overschrijden en de schattingen 1,7 miljard. Volgens de cijfers van eind oktober 2021, kan effectief een overschrijding van dat plafond", wat betekent dat het Gewest en de sectorfederatie Assuralia het verdelingsmechanisme opnieuw moeten bespreken.

Di Rupo verwacht eind november 2021 nieuwe cijfers. "We hebben met de sector afgesproken om de volgende rapporten af te wachten", antwoordde de Waals minister-president op een interpellatie van cdH-fractieleider François Desquesnes. 


Bron:  Belga