Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Ethias scoort hoog bij de ratingagentschappen

Nieuws - 19/05/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Het noteringsagentschap Fitch heeft zopas de rating voor de Insurer Financial Strength (IFS) van Ethias bevestigd op “A, positive outlook”. Dit aanhoudend vertrouwen toont de financiële soliditeit van Ethias en haar goede rentabiliteit, maar ook de robuustheid van haar businessmodel, binnen een woelige macro-economische en geopolitieke context.

Zo wijst Fitch erop dat Ethias haar zeer goede kapitalisatie, haar sterke operationele en financiële prestaties, en haar zeer goed solvabiliteitsniveau heeft geconsolideerd. Ook haar positie als directe verzekeraar op de Belgische markt, leader in de publieke sector, wordt benadrukt.

Ethias werd voor het tweede jaar op rij beoordeeld door Ecovadis, een internationaal ratingagentschap voor duurzaamheid en MVO bij ondernemingen. De verzekeraar consolideert daarbij zijn zilveren medaille en verhoogt zijn score met 7 %. Zo behoort Ethias tot de 17 % bedrijven met de beste prestaties op dit gebied (voor alle sectoren samen). Naast de talrijke acties op milieu- en maatschappelijk gebied legt Ecovadis ook de nadruk op de transparantie in de communicatie en de goede bedrijfsethiek.
 


Bron:  Ethias