Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Assuralia en CD&V steunen voorstel van VIAS over met rijbewijs met punten

Nieuws - 25/05/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Volgens CD&V is dit een gerichte stap voor meer verkeersveiligheid.

CD&V: “We moeten mensen die niet wakker liggen van een boete meer of minder verantwoordelijk houden voor hun risicovol gedrag. Ook het regeerakkoord bevat het voornemen om hardleerse bestuurders aan te pakken. Door cursussen, door een psychosociale benadering, door hen desnoods gericht uit het verkeer te halen. Het rijbewijs met punten geeft ons die mogelijkheden. Daarom hebben wij met CD&V al een wetsvoorstel ingediend dat zo’n puntenrijbewijs na 30 jaar eindelijk operationeel kan maken”.

Ook Assuralia staat achter het voorstel van Vias.

Assuralia: “Ook de verzekeraars zijn vragende partij als het over een rijbewijs met punten gaat. Elke maatregel die de verkeersveiligheid kan vergroten en bestuurders kan aanzetten tot (meer) verkeersveilig gedrag is welgekomen. Een dergelijke maatregel kan een mooie aanvulling zijn op nationale en gewestelijke sensibiliseringscampagnes, zoals bij voorbeeld de Bob-campagne waarvan Assuralia al jarenlang partner is”.
 


Bron:  Assuralia/CD&V