Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Athora neemt run-off leven- en pensioenportefeuille van AXA in Duitsland over

Nieuws - 18/07/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


AXA Duitsland heeft een overeenkomst heeft bereikt met Athora Deutschland GmbH ("Athora Duitsland"), een verzekeraar met een vergunning in Duitsland, voor de verkoop van een portefeuille van levens- en pensioenverzekeringscontracten in Duitsland ter waarde van € 16 miljard. De portefeuille is sinds 2013 niet meer opengesteld voor nieuwe activiteiten en bestaat voornamelijk uit traditionele algemene fondscontracten met een gemiddeld gegarandeerd rendement van 3,2%.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal AXA Duitsland de portefeuille verkopen aan Athora Duitsland voor € 660 miljoen, wat neerkomt op een winstmultiplicator van 18x voor 2022.


Bron:  AXA