Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Belg betaalde 2.562 euro voor zijn verzekeringen in 2021

Nieuws - 26/07/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Volgens de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re betaalden Belgen vorig jaar gemiddeld 2.562 euro voor hun verzekeringen. Dat is het hoogste bedrag sinds 2012. Het bedrag omvat alle verzekeringen (schade- en levensverzekeringen) Het gemiddelde totale bedrag komt neer op een stijging met 7,6 procent tegenover 2020.

De stijging is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de toegenomen kosten van schadeverzekeringen, zoals brand- en autoverzekeringen. Voor die polissen steeg het gemiddelde bedrag van 1.040 euro in 2020 naar 1.190 euro in 2021. Dat komt neer op een recordstijging van 14,4 procent, blijkt uit de statistieken van Swiss Re.

De oorzaken van de forse stijging zijn de hogere bouwkosten voor woningen en de toename van het aantal natuurrampen. Voor levensverzekeringsproducten steeg het gemiddeld bestede bedrag vorig jaar tot 1.372 euro, 2,3 procent meer dan het jaar voordien dankzij de vraag naar spaargerelateerde producten.


Bron:  De Tijd/L’Echo