Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Halfjaarresultaten 2022 van AXA Belgium

Nieuws - 15/09/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De omzet over de eerste helft van 2022 bedraagt 1.904 miljoen EUR, 4 % meer dan in de eerste helft van 2021. Het operationeel resultaat is stabiel gebleven op 193 miljoen EUR, en dit, ondanks de impact van de stormen van begin dit jaar.

Het incasso op het vlak van schadeverzekeringen is gestegen met 5 % tot 1.240 miljoen EUR. Deze groei was vooral te danken aan het strategische segment van zelfstandigen en kleine ondernemingen, dat met 12 % groeide. Het incasso van de schadeverzekeringen voor particulieren steeg met 2 %, met een sterke bijdrage van brandverzekeringen.

De activiteiten in gezondheidsverzekeringen groeien met 8 % tot 82 miljoen EUR.

In levensverzekeringen steeg de activiteit met 1 % tot 582 miljoen EUR. De groei was met name te danken aan de dubbelcijferige groei van unit-linked pensioenproducten en van de overlijdensverzekeringen, waaronder schuldsaldoverzekeringen.

Het operationeel resultaat van AXA Belgium bleef in de eerste helft van 2022 stabiel op 193 miljoen EUR

De stormen van februari en mei 2022 hadden een aanzienlijke impact op de schadelast in zowel het particuliere als het bedrijfssegment. Bijgevolg daalde het operationeel resultaat in schadeverzekeringen met 28 % tot 58 miljoen EUR en steeg de gecombineerde ratio met 6,0 procentpunten tot 101,8 %.

Het operationeel resultaat in levensverzekeringen en gezondheidszorg steeg met 19 % tot 135 miljoen EUR, dankzij hogere inkomsten uit beleggingen.


Bron:  AXA Belgium