Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Levensverzekeraar NN biedt preventieve mentale ondersteuning voor zelfstandigen en hun gezin

Nieuws - 21/09/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Levensverzekeraar NN baseert zich op drie pijlers om haar klanten richting een gelukkig en gezond lang leven te loodsen: financieel, fysiek en mentaal welzijn. Die laatste pijler is niet evident, want uit de meest recente cijfers van het RIZIV bleek nog dat depressies en langdurige burn-outs bij zelfstandigen met 50,93% is gestegen over vier jaar tijd. Burn-out en depressie vertegenwoordigen bij de zelfstandigen 17,32% van de gevallen in langdurige arbeidsongeschiktheid.

Om het belang van mentaal welzijn kracht bij te zetten, lanceert NN nu de NN Wellbeing Services voor zelfstandigen. Dat is gratis preventieve begeleiding en coaching op maat van de verzekerde. NN is er immers van overtuigd dat emotionele en geestelijke gezondheid even belangrijk zijn voor het voortbestaan van een zaak dan de juiste uitkering. Elke zelfstandige die vanaf 5 september een nieuw Scala-contract met een rente in geval van arbeidsongeschiktheid onderschrijft, geniet dus automatisch van de preventieve, anonieme, 24/7 bereikbare NN Wellbeing Services.

In de service zit onder andere een programma voor emotionele gezondheid, waarin zelfstandigen via life-coaches, psychologen en work-life consultants leren grenzen stellen, hun work-life balance verbeteren en ontspanningsstrategieën toepassen. De mogelijkheden zijn persoonlijk, laagdrempelig, permanent toegankelijk en bieden een oplossing voor uiteenlopende behoeften die mentale druk bij de zelfstandige (en diens gezin) kunnen wegnemen. De gespecialiseerde dienst Manager Assist ondersteunt bijvoorbeeld bedrijfsleiders die deskundig advies wensen inzake omgaan met moeilijke en complexe werknemersaangelegenheden, zoals slecht nieuws aanbrengen, remote werken, lage productiviteit aanpakken enzovoort.

Stress en mentale onrust treffen niet alleen de zelfstandige en zijn of haar zaak, maar hebben ook een invloed op het mentale welzijn van diens gezin. Daarom kunnen ook gezinsleden gebruik maken van de NN Wellbeing Services als daar behoefte aan is.


Bron:  NN