Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker wil online vergelijkstool voor bank en verzekeringsproducten

Nieuws - 22/09/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Consumenten die willen overstappen van bank of verzekeraar kunnen dat binnenkort sneller. De vergelijking tussen leveranciers zullen ze kunnen maken via een online vergelijkingstool. Dat vertelde staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker aan Sven & Anke op Joe. 

Bank- en verzekeringsproducten zijn iets heel persoonlijks, waardoor elke consument nood heeft aan een specifiek aanbod op maat. Vandaag is het niet altijd evident om als consument, binnen het grote aanbod van bank- en verzekeringsproducten, het bos door de bomen te zien. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker brengt daar binnenkort verandering in en lanceert eind dit jaar, begin volgend jaar, een online vergelijkingstool voor financiële producten. 

De ontwikkeling van deze prijsvergelijkers zijn opgenomen in het regeerakkoord. Daarin werd vastgelegd dat consumenten financiële producten eenvoudiger moeten kunnen vergelijken met online tariefsimulatoren en vergelijkingsmodules. De staatssecretaris laat weten dat de regering hier meteen mee aan de slag is gegaan en niet over één nacht ijs ging: alle verzekeraars werden bevraagd en de tool zal dus alle mogelijke producten van alle mogelijke aanbieders oplijsten. 


Bron:  www.evadebleeker.be