Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Energiecrisis: meer dan 5.000 betalingsuitstellen voor woonkredieten toegekend op een maand

Nieuws - 17/11/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De steunmaatregel van de banken om aan gezinnen een betalingsuitstel van kapitaal aan te bieden voor hun woonkrediet, indien aan bepaalde voorwaarden is voldaan, is in voege gegaan op 1 oktober 2022.

Op datum van 30 oktober werd er voor 4.239 woonkredieten een betalingsuitstel toegekend binnen het Febelfin kader en voor 967 kredieten werd een betalingsuitstel toegekend buiten het Febelfin kader (=door oplossingen op maat aan te reiken). 

Dit betekent dat in totaal meer dan 5.000 betalingsuitstellen werden toegekend de afgelopen maand.

Uit de laatste cijfers blijkt dat het gemiddeld bedrag van betaalpauze van de getroffen gezinnen ongeveer 460 euro per maand bedraagt. De gezinnen die een betalingsuitstel hebben gevraagd beschikken dus over een extra maandelijks bedrag tijdens 12 maanden waarmee ze bijvoorbeeld hun verhoogde energiefacturen of duurdere boodschappen kunnen betalen. Die maandelijkse financiële ‘buffer’ is voor hen dan ook meer dan welkom in deze moeilijke tijden.


Bron:  Febelfin