Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Allianz Risicobarometer: cyberincidenten en bedrijfsonderbreking grootste dreigingen

Nieuws - 19/01/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Volgens de Allianz Risicobarometer 2023 maken bedrijven wereldwijd zich het meeste zorgen over cyberincidenten en bedrijfsonderbreking.

De Allianz Risicobarometer is de jaarlijkse ranglijst van bedrijfsrisico's van verzekeraar Allianz, waarin de mening van 2.712 deskundigen op het gebied van risicobeheer in 94 landen en regio's is verwerkt.

Cyberincidenten en bedrijfsonderbreking staan voor het tweede achtereenvolgende jaar bovenaan de ranglijst. Macro-economische ontwikkelingen, zoals inflatie en een dreigende recessie (gestegen van plaats 10 naar plaats 3), en de impact van de energiecrisis (nieuw op plaats 4) zijn dit jaar de grootste stijgers.

Natuurrampen (van 3 naar 6) en klimaatveranderingen (van 6 naar 7) dalen in de ranglijst, net als de pandemie (van 4 naar 13), nu vaccins een einde hebben gemaakt aan lockdowns en beperkingen.

Politieke risico's en geweld is een andere nieuwkomer in de top 10 wereldwijde risico's op plaats 10, terwijl een tekort aan gekwalificeerd personeel naar de achtste plaats stijgt.

In België blijven cybercriminaliteit en bedrijfsonderbreking de twee grootste angsten van bedrijven. De 3e angst is de ontwikkeling van risico's in verband met veranderingen in wet- en regelgeving

De energiecrisis (4e), schade aan imago, reputatie of merk (7e) en politieke risico's (instabiliteit, oorlog, stakingen... 9e) zijn de ranglijst binnengekomen.

Lees meer via deze linken:

Bron:  Allianz