Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Nieuwe poging van BE Group om Ageas over te nemen

Nieuws - 20/01/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


BE Group, een investeringsgroep geleid door voormalige investeringsbankiers, heeft een nieuwe poging gedaan om de Belgische verzekeraar Ageas over te nemen. Dat meldde het financiële persagentschap Bloomberg donderdagavond.

Het consortium zou volgens Bloomberg Ageas recentelijk benaderd hebben en zou proberen financiering rond te krijgen voor een mogelijke deal.

BE Group heeft al langer zijn pijlen op Ageas gericht. Een eerste overnamebod in de zomer van 2020 werd door Ageas afgewezen wegens "onrealistisch".

Een deal zou volgens Bloomberg leiden tot een van de grootste overnames in de Europese sector van financiële diensten. De weinig bekende BE Group zou het evenwel moeilijk kunnen krijgen om aandeelhouders over de streep te trekken in België.


Bron:  Belga