Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Belgische fietsmarkt spurt in 2022 naar topresultaat : +19 %

Nieuws - 16/05/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Na een lichte daling in 2021 – die voornamelijk te wijten was aan leveringsproblemen - heeft de Belgische fietsmarkt in 2022 een behoorlijke versnelling hoger geschakeld: ze is met een forse +19 % gegroeid tot 695.871 exemplaren, dat is 110.958 eenheden meer dan in 2021.

Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO, verduidelijkt: “De Belgische fietsmarkt heeft in 2022 een mooie spurt ingezet nu de Corona-problemen grotendeels achter ons liggen. Er zijn nu terug volop fietsen leverbaar en dat zien we zowel in de verkoop als in de aangevulde voorraden: dat verklaart de enorme stijging van +19 % tot bijna 700.000 eenheden. De grote winnaar is de e-bike waarvan er 101.786 meer werden verkocht, een stijging met +45 %. Ook de mechanische fietsen stegen, maar slechts met 2,6 %. Daardoor zien we een belangrijke marktverschuiving: het aandeel e-bikes groeide immers tot bijna de helft (47,2 %). Die werden vooral in de fietswinkels verkocht waar het aandeel van de e-bikes nu 53 % bedraagt. Die fietswinkels zagen hun marktaandeel sterk groeien tot 64,3 %. Bij de elektrische fietsen worden er steeds meer aangedreven door naafversnellingen, ten nadele van de derailleur. Dat past overigens in de trend van steeds duurdere fietsen. Ook de elektrisch ondersteunde sportieve fietsen groeien aan een sneltempo, net als de cargo bikes en longtails alsook de plooifietsen. Enige minpunt vorig jaar was de daling bij de kinderfietsen, die nog wel leden onder de productieproblemen. De procentueel grootste stijger in fietsland is de e-gravelbike waarvan er bijna 64 maal meer werden verkocht dan een jaar eerder.”


Bron:  TRAXIO