Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.IBC Direct verhoogt spaarrente naar 2 procent

Nieuws - 23/05/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De internetbank NIBC Direct verhoogt vanaf dinsdag de rente op haar spaarrekeningen. Ze wordt dan de eerste bank in België die opnieuw 2 procent spaarrente biedt zonder extra voorwaarden.

De nieuwe tarieven staan aangekondigd op de website van NIBC Direct, zo blijkt na berichtgeving door spaargids.be. De 2 procent rente geldt vanaf dinsdag op de getrouwheidsrekening van de internetbank, die bedoeld is voor geld dat minstens twaalf maanden blijft staan. Die rente valt uiteen in een basisrente van 0,50 procent en een getrouwheidspremie van 1,50 procent. Nu bedraagt de totale rente op die rekening nog 1,40 procent.

Op de spaarrekening van NIBC Direct (bedoeld voor regelmatiger gebruik) geldt vanaf dinsdag een totale rente van 1,25 procent (een basisrente van 1 procent en een getrouwheidspremie van 0,25 procent), tegen 0,70 procent nu.

Volgens een overzicht op de website van spaargids biedt ook de internetbank Santander Consumer Bank een rente van 2 procent, maar die geldt alleen als er tussen 125.000 en 200.000 euro op de rekening staat.


Bron:  Belga