Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.CAR-PASS - nieuwe verplichting vanaf 1 januari 2024!

Nieuws - 27/11/2023
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Garages, koetswerkherstellers, fastfitters, bandencentrales, technisch keuringscentra ... Iedereen in de sector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden aan Car-Pass door te geven van iedere auto of lichte bestelwagen waarop hij een interventie doet. Vanaf 1 januari moet daaraan de beschrijving van de werken toegevoegd worden.

Het is de bedoeling van de wetgever dat de eigenaar van het voertuig kan bewijzen welke werkzaamheden hij op zijn voertuig heeft laten uitvoeren. Dat is uiteraard van grote waarde voor een latere koper. Die zal zich op die manier een juister beeld kunnen vormen van de voorgeschiedenis van het voertuig: Werd het regelmatig en tijdig onderhouden? Werden bepaalde belangrijke (en/of dure) onderdelen vervangen? Deze werken zullen immers vermeld worden op de Car-Pass.


Bron:  Traxio