Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Febelfin: toegankelijk bankieren voor iedereen

Nieuws - 29/03/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, organiseerde gisteren haar jaarlijks stakeholder event “Febelfin Connect” met als centraal thema “Accessible banking: the way forward”. De financiële sector wil een partner zijn, en zich ten volle inzetten voor een duurzame en inclusieve maatschappij. Ze wil inspelen op de maatschappelijke vraag en onderschrijft het belang van toegankelijk bankieren, zowel voor consumenten als ondernemers. Het engagement van de sector is duidelijk: bankdiensten, online bankieren en betalen moeten inclusief en voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel voor digitale als minder- en niet-digitale consumenten.
Dit event was de perfecte gelegenheid om dit engagement kracht bij te zetten en enkele lopende maar ook nieuwe initiatieven van de sector met betrekking tot meer toegankelijkheid en digitale inclusie voor te stellen: de verlenging van de universele bankdienst (UBD), de lancering van een nieuwe website “toegankelijk bankieren” en de organisatie van een inspiratiedag voor stakeholders rond dit thema in het najaar.
Samen met de leden heeft Febelfin beslist in 2024-2025 een aantal initiatieven in het kader van “toegankelijk bankieren” uit te werken. Daarbij zullen financiële geletterdheid, toegang tot bankdiensten, digitale inclusie en transparantie centraal staan. In dit kader zullen de komende maanden en jaren meerdere initiatieven ontwikkeld worden.

Bron:  Febelfin