Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Meer nieuwe ondernemingskredieten, minder kredietbelemmeringen

Nieuws - 07/06/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Het uitstaand volume aan ondernemingskredieten lag eind maart 2024 1,6 % hoger dan een jaar eerder en bedroeg 190,2 miljard euro.

In het eerste trimester van 2024 werden er 1,4 % meer ondernemingskredieten aangevraagd dan in dezelfde periode van 2023, het totaalbedrag van deze aangevraagde kredieten steeg vrij beperkt met 0,9 %.

Zowel het aantal als bedrag van de verstrekte kredieten steeg. In het eerste trimester van 2024 werden er 2,1 % meer kredieten verstrekt dan in hetzelfde trimester van vorig jaar. De verstrekte bedragen lagen 6,1 % hoger.

De weigeringsgraad lag in het eerste trimester van 2024 op het laagste niveau van alle eerste trimesters sinds 2018.

Lees meer via deze link https://febelfin.be/nl/pers/financiering-v-d-economie/meer-nieuwe-ondernemingskredieten-minder-kredietbelemmeringen

Bron:  Febelfin