Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Europabeker voetbal 2024: Belgen verwachten een boost in de economie

Nieuws - 11/06/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Een internationaal voetbaltornooi organiseren wordt vaak gezien als een stimulus voor de economie, omdat het land meer buitenlandse bezoekers zal ontvangen, terwijl er ook moet geïnvesteerd worden in infrastructuur. Liefst 54 % van de Belgen denkt dan ook dat Duitse economie een boost zal krijgen van het EK. Amper 5 % verwacht een negatief effect.
EK-winst zou volgens 46 % van de Belgen een goede zaak zijn voor de Belgische economie. Het winnen van de beker kan potentieel een positief effect hebben op het BBP. Het consumentenvertrouwen zou waarschijnlijk omhoogschieten, wat de consumptiegroei zou kunnen opkrikken. Voor 46 % van de Belgen zou EK-winst van de Rode Duivels inderdaad een positief effect hebben op de Belgische economie. Slechts 5 % ziet dat als een slechte zaak.

Bron:  ING