Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Overheid koopt 6,3% belang in Ageas

Nieuws - 17/01/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


De Federale overheid neemt via het overheidsfonds FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) een belang van 6,3% in verzekeraar Ageas over van de Chinese verzekeraar Ping An. De overheid helpt zo de grootste verzekeraar van het land Belgisch houden.

"Ageas is de grootste verzekeraar van het land en speelt een cruciale rol in het economisch weefsel van België, via de dekking van risico's voor natuurlijke en juridische personen maar ook in de financiering van pensioenen en strategische infrastructuur voor het land", aldus de FPIM. 

Als internationale verzekeringsgroep zetten Ageas en haar Belgische dochteronderneming AG Insurance zich volledig in om een actieve bijdrage te leveren aan de Belgische samenleving. Ageas is verheugd om te zien dat de Belgische overheid met deze investering dit engagement en het potentieel van het bedrijf in de toekomst erkent.