Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Strengere regels voor e-stepgebruikers

Nieuws - 30/06/2022
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Vanaf 1 juli zijn er strengere regels voor elektrische steps in het verkeer.

  • Allereerst komt er een verbod voor jongeren onder de 16 jaar om nog met e-steps rond te rijden op de openbare weg. In speelsituaties, zoals op de zeedijk of in speelstraten, zullen jongeren hun toestellen wel nog mogen gebruiken.
  • Daarnaast worden e-steps van het voetpad verbannen. Personen met een beperkte mobiliteit blijven met hun scootmobiel welkom op het voetpad. En in voetgangerszones zal een bord aangeven of e-steps er - stapvoets - toegelaten zijn.
  • Mensen die met twee op een e-step rijden, riskeren dezelfde boete. Dat wordt voortaan ook wettelijk verboden.
  • En om chaotische toestanden met geparkeerde steps te vermijden, komen er ook parkeerzones. Dat kunnen verplichte parkeerzones zijn, zones waar parkeren net verboden is of nog plaatsen waar parkeren kan zonder de doorgang te belemmeren.

Deze regels gelden ook voor andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen, zoals monowheels en elektrische skateboards.


Bron:  De Standaard