Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Inschrijvingen januari 2024: beste resultaat sinds 2021, zowel voor nieuwe wagens als tweedehandse

Nieuws - 05/02/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


TRAXIO ziet een verbluffende groei van het aantal inschrijvingen van tweedehandswagens in de eerste maand van 2024, na een al erg succesvol 2023. Januari eindigt op 61.908 inschrijvingen en dat is een indrukwekkende stijging van +8,4 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (57.135). Dat zijn er 4.773 meer dan het jaar ervoor en 6.087 meer dan in 2022. Het lijkt erop dat de markt voor tweedehandswagens verder blijft stijgen en de komende jaren op een hoog niveau zal blijven.

De tweedehandswagens blijven het dus goed doen en dat is te allicht te danken aan enkele belangrijke factoren. Zo zijn de prijzen begin dit jaar licht gedaald, en hebben potentiële kopers een grotere keuze dankzij een groeiend aanbod zodat ze makkelijker de auto kunnen vinden die bij hun behoeften past. Opvallend is de quasi verdubbelding (+94,7 %) van het aantal occasie elektrische wagens dat is ingeschreven door particulieren, vooral in Vlaanderen en bijgevolg duidelijk een gevolg van de Vlaamse EV-premie.

Euforie alom bij de nieuwe wagens: in januari steeg het aantal inschrijvingen met +17,1 %, goed voor zo'n 46.667 exemplaren. Consumenten lijken ook steeds meer te kiezen voor nieuwe elektrische auto’s (+192,3 %).


Bron:  TRAXIO