Een vraag? Een suggestie?

Interesse?

Wenst u toegang tot de praktijkinformatie, het nieuws, nieuwsbrieven en tijdschriften, rechtspraak en wetgeving van Assuropolis? Of wilt u de adressendatabank van de verzekeringssector kunnen doorzoeken? 
Kies de module(s) of het pakket op maat van uw kantoor en bestel vandaag nog.Aangifte jaarlijkse taks op verzekeringsverrichtingen voor makelaars: uitstel tot 20 juni 2024

Nieuws - 15/02/2024
-
Auteur(s) 
Luc Sanders


Bent U een verzekeringsmakelaar en wordt u voor uw bemiddeling vergoed via een contract dat u met uw klant (de verzekeringsnemer) hebt afgesloten?

Door de wetswijziging (1) van 28 december 2023 is ook die vergoeding nu onderworpen aan de jaarlijkse taks op de verzekeringsverrichtingen.

Omdat die wetswijziging pas op 29 december 2023 werd gepubliceerd en de FOD Financiën de toepassing ervan nog verder moet uitwerken, krijgt u tijd tot 20 juni 2024 om de aangifte en betaling van de taks op die contracten te voldoen.

Voor alle andere verrichtingen die onder deze taks vallen blijven de indieningstermijnen 20 februari, 20 maart, 20 april en 20 mei 2024, afhankelijk van de vervaldag van de premie of vergoeding.


Bron:  FOD Financiën